LAAT EEN LUXE EN STIJLVOL FOTOBOEK MAKEN

HANDLEIDING FOTO'S AANLEVEREN

WETRANSFER

Voor het opsturen van je foto’s kun je onderstaande handleiding gebruiken. Op deze manier weet je zeker dat de foto’s in chronologische volgorde worden aangeleverd en in het fotoboek verwerkt zullen worden.

USB-STICK

Indien je je foto’s liever via een USB-stick aan wilt leveren is dit ook mogelijk. Je mag deze dan per post opsturen of langsbrengen. De USB-stick ontvang je tegelijkertijd met de bezorging van je fotoboek weer terug.

EXTRA FOTO'S AANLEVEREN

Naast de foto’s die in het fotoboek verwerkt dienen te worden, mag je ook een mapje met reservefoto’s aanleveren. Hierin mag je foto’s plaatsen die wel in het fotoboek verwerkt mogen worden maar jouw uiteindelijk selectie (net) niet gehaald hebben. Soms is er op een pagina namelijk net wat ruimte over voor een extra foto, welke dan uit de reservemap gehaald kan worden. Het toevoegen van de reservemap is niet verplicht maar werkt tijdens het ontwerpen erg prettig en geeft jou de kans om toch nog wat extra foto’s in het fotoboek te laten opnemen.

KWALITEIT VAN DE FOTO'S

Hoe handig het delen van foto’s via Whatsapp ook is, voor het laten maken van een fotoboek is het dat absoluut niet. Whatsapp verkleind namelijk de foto en verminderd de kwaliteit. Foto’s kunnen dan niet groot/helemaal niet in het fotoboek verwerkt worden. Het is daarom belangrijk dat je niet de whatsapp-foto aanlevert voor het fotoboek, maar het origineel. Vraag aan degene die de foto gemaakt heeft of hij/zij jou het origineel kan toesturen per mail, of door de telefoon via een kabel met de computer te verbinden en op die manier de foto van de telefoon naar je computer te kopiëren en vervolgens te versturen.

1. HOOFDMAP AANMAKEN

Om er zeker van te zijn dat alle foto’s in chronologische volgorde in het fotoboek komen is het verstandig de foto’s per dag in een apart mapje zetten. Zorg er voor dat je eerst 1 (hoofd)map hebt, zoals in dit voorbeeld ‘Fotoboek australië 2018’.

Uitleg hoofdmap aanmaken in Windows verkenner

2. MAPJES PER DAG + RESERVE MAP

Dubbelklik op de hoofdmap (in dit voorbeeld ‘Fotoboek Australie 2018’) en maak voor elke dag een apart mapje aan. Noem deze mapjes bijvoorbeeld Dag 1, Dag 2, Dag 3 etc. of bijvoorbeeld 23 juni, 24 juni, 25 jun, etc.

Naast de mapjes die je per dag aan hebt gemaakt mag je ook een map aanmaken met de naam ‘reservemap’. Hierin mag je foto’s plaatsen die wel in het boek mogen maar jouw uiteindelijk selectie (net) niet gehaald heeft. Soms is er op een pagina namelijk net wat ruimte over voor een extra foto, welke dan uit de reservemap gehaald kan worden.

Het toevoegen van de reservemap is niet verplicht maar werkt voor mij erg prettig en geeft jou de kans om toch nog wat extra foto’s in het fotoboek te laten opnemen.

Uitleg mapjes per dag en reservemap aanmaken

3. FOTO'S IN DE DAGMAPJES PLAATSEN

 
Uitleg fotomap per dag aanmaken

4. ZIP-BESTAND MAKEN

Uitleg ZIP-bestand maken

5. ER WORDT EEN ZIP-BESTAND GECREËERD

Schermafbeelding dat het zip-bestand wordt gecreeerd.

6. WACHTEN TOT HET ZIP-BESTAND KLAAR IS

Uitleg hoe je een gezipt bestand maakt

7. GA NAAR WETRANSFER

Uitleg foto's versturen

8. ZIP-BESTAND VERSTUREN

Uitleg hoe je bestanden toevoegt

9. SELECTEER HET ZIP-BESTAND

Uitleg foto's versturen via WeTransfer

10. GEGEVENS INVULLEN

schermafbeelding hoe je foto's via WeTransfer verstuurd

11. WACHTEN TOT HET BESTAND VERSTUURD IS

schermafbeelding met voortgangsbalk, wachten tot bestanden verstuurd zijn

12. JE FOTO'S ZIJN VERZONDEN

schermafbeelding bevestiging dat je foto's verzonden zijn
Scroll naar boven