KIES JE FOTOBOEK

FORMATEN EN BINDINGEN

De fotoboeken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en afmetingen. Een handzaam formaat die je makkelijk mee kunt nemen, een groot formaat voor op de koffietafel of een formaat wat daar tussenin zit. Als het fotoboek van het door jou gekozen formaat opgemaakt is kun je ervoor kiezen om tegen een gereduceerd tarief een extra exemplaar van hetzelfde boek bij te bestellen.

Je kunt kiezen uit 2 verschillende types fotoboeken. Fotoboeken met een standaard binding en fotoboeken met vlakliggende binding.

Naast de binding is het grootste verschil dat vlakliggende fotoboeken op 360 grams zijdeglans fotopapier gedrukt worden en fotoboeken met een standaard binding op 200 grams standaard papier worden gedrukt.

Daarnaast is er enig verschil in het aantal extra opties die er bij besteld kunnen worden, en het aantal foto’s dat in het fotoboek verwerkt kan worden. Onderaan deze pagina lees je meer over de verschillen en tips over welke binding je afhankelijk van jouw wensen het beste kunt kiezen.

FOTOBOEKEN MET VLAKLIGGENDE BINDING

Bij fotoboeken met een vlakliggende binding zijn de pagina’s helemaal vlak als het boek open ligt. Er valt niets van de foto weg in de binding. Fotoboeken met vlakliggende binding worden standaard geleverd met 360 grams dik zijdeglans fotopapier wat zorgt voor een luxe uitstraling.
 
De volgende formaten zijn verkrijgbaar:
Vierkant L  (ca. 21 x 21 cm)
Liggend L  (ca. 28 x 21 cm)
Staand L  (ca. 21 x 28 cm)
Vierkant XL  (ca.  30 x 30 cm)
Liggend XL  (ca. 38 x 29 cm)

FOTOBOEKEN MET STANDAARD BINDING

Fotoboeken met een standaard binding hebben een binding zoals je van een normaal boek gewend bent. Als je het fotoboek open legt zijn de twee tegenover elkaar liggende pagina’s niet helemaal vlak maar staan ze een beetje bol. Fotoboeken met een standaard binding worden geleverd met 200 grams dik papier.

Indien je kiest voor een fotoboek met een standaard binding zullen we er altijd voor zorgen dat er geen belangrijke delen van de foto wegvallen in de binding.

De volgende formaten zijn verkrijgbaar:

Vierkant L  (21 x 21 cm)
Liggend L  (29,7 x 21 cm)
Staand L  (21 x 29,7 cm)
Vierkant XL  (30 x 30 cm)
Liggend XL  (35 x 29 cm)

Heb je specifieke wensen of staat je gewenste formaat er niet tussen, neem dan vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

VLAKLIGGEND OF STANDAARD?

WELKE BINDING KAN IK HET BESTE KIEZEN?

FOTOBOEK MET VLAKLIGGENDE BINDING

Voorbeeld vlakliggende binding
  • Vlakliggende pagina’s
  • Luxe uitstraling
  • 360 grams zijdeglans fotopapier
  • Uit te breiden tot 130 pagina’s
  • Goud-/zilver folie mogelijk op omslag

FOTOBOEK MET STANDAARD BINDING

Voorbeeld standaard binding
  • Normale binding – pagina’s staan een beetje bol zoals je van een normaal boek gewend bent.
  • 200 grams papier
  • Uit te breiden tot 400 (!) pagina’s 
  • Tot wel 1300 foto’s in 1 fotoboek
  • Afwijkende maat (custom size) fotoboek mogelijk

BINDING KIEZEN OP BASIS VAN HET AANTAL FOTO'S

Het aantal foto’s dat in het fotoboek verwerkt moeten worden kan een rol spelen bij de keuze of je het beste voor een vlakliggende of standaard binding kunt gaan.

In een vlakliggend fotoboek kunnen namelijk minder foto’s opgenomen worden dan in een fotoboek met standaard binding. Een vlakliggend fotoboek heeft, afhankelijk van het formaat maximaal 106 of 130 pagina’s. Een fotoboek met standaard binding kan tot 400 pagina’s uitgebreid worden. Heb je dus veel foto’s en zou je alles graag in 1 boek verwerkt willen hebben dan kan je het beste kiezen voor een fotoboek met standaard binding. In dit artikel lees je meer over het aantal foto’s dat in 1 boek past.

Verder zijn er ook een aantal extra opties die afhankelijk zijn van het soort fotoboek. Zo kan er op de omslag alleen voor goud/zilver/foliedruk gekozen worden als je voor een vlakliggend fotoboek kiest. Dit is niet mogelijk bij een fotoboek met standaard binding.

Als je kiest voor ontwerpstijl Uniek, Square of Basic, dan heeft een vlakliggende binding weinig toegevoegde waarde. Natuurlijk is het mooi om een fotoboek met echt fotopapier en een vlakliggende binding te hebben, maar bij de ontwerpstijlen Uniek, Square en Basic worden foto’s nooit (met uitzondering van panoramafoto’s) over de binding heen opgemaakt. Een foto wordt dus altijd maar óf op de linker- óf de rechterpagina geplaatst en niet vergroot tot over 2 pagina’s. Er zal dus nooit iets wegvallen in de binding van het fotoboek.

Als je kiest voor ontwerpstijl Modern of Magazine worden foto’s soms wel over de binding heen opgemaakt. Dus dan wordt een foto bijvoorbeeld op de linkerpagina geplaatst, maar loopt deze nog (gedeeltelijk) door op de rechterpagina. In dat geval heeft een vlakliggende binding wel toegevoegde waarde, de gehele foto wordt dan weergegeven en er valt daardoor niets weg van de foto. Ondanks dat een vlakliggende binding wel mooi is bij deze stijl is het zeker niet een vereiste, ik zorg er namelijk altijd voor dat er geen belangrijke dingen (gezichten en hoofdonderwerpen) wegvallen in de binding. Dus ook bij deze stijl kun je zeker gewoon voor een standaard binding kiezen.

BEKIJK HIER ALLE VOORBEELDFOTOBOEKEN
Scroll naar boven