LAAT JE MOOISTE HERINNERINGEN VASTLEGGEN

REVIEWS HET LEUKSTE FOTOBOEK

Rated 5 out of 5

Tesamen met Ellen Timmerhuis de moeilijke opdracht een echt zwart-wit album te maken, gerealiseerd. De foto’s zijn gebaseerd op analoge zwart-wit negatieven uit de periode 1985 – 1990. Andere hoogwaardige fotoalbummakers beschikken alleen over machines die ingesteld zijn op kleurenfoto’s. Bij zwart-wit foto’s treedt dan bijna altijd een lichte kleurzweem op. In het proces dat Ellen hanteert treedt die kleurzweem niet op. Daarnaast is de betrokkenheid, kennis en ervaring van Ellen van grote waarde gebleken. De looptijd die wij genomen hebben gaf ons ook de mogelijkheid een zeer hoogwaardig album te maken. De terugkoppeling in het proces is uitstekend en waardevol. Voor ieder die of een bijzonder album wil laten maken of het gehele proces graag in handen legt van een deskundige is ‘Het leukste fotoboek’ de aangewezen partner.

F. Charles Dufour
Rated 5 out of 5

Het leukste fotoboek biedt een geweldig concept met vele leuke extra’s. Ellen maakt van je foto’s een prachtig boek, dit concept mailt ze naar je. Je hebt dan de mogelijkheid aanpassingen door te geven. Prettige en vlotte communicatie. In mijn geval waren aanpassingen amper nodig. Ik vond het ontvangen van het boek echt een cadeautje. Het resultaat is prachtig, echt nagenieten. Ook goede kwaliteit overigens. Super bedankt en mocht mijn reis naar Tanzania doorgaan, zal ik zeker een beroep op je doen!

Anna Verhoeven
Rated 5 out of 5

Wij zijn 15 maanden op reis geweest en hebben een blog bijgehouden. Hiervan wilden we erg graag een mooi fotoboek maken. We kwamen uit bij hetleukstefotoboek.nl het contact was vanaf het begin heel leuk en prettig. Het was geen probleem dat het een wat langer/groter project zou worden en dat we niet alles tegelijk zouden aanleveren.

Verder was het echt een genot om te bekijken wat er gemaakt was. Ellen voelde telkens weer goed aan welke fotos voor ons extra speciaal waren en stemde alles mooi op elkaar af. We vinden het bijna ‘jammer’ dat het project klaar is nu, geen gezellige mailtjes en links om naar uit te kijken meer.

We zijn echt superblij met het resultaat! Dankje wel Ellen!

Sjoerd en Vera
Rated 5 out of 5

Never Stop Travelling laat al geruime tijd onze fotoboeken samen stellen door Ellen. Het is fantastisch om te zien hoe Ellen de boeken samen stelt en haar creativiteit maakt het dat we onze reizen opnieuw beleven. Ook onze klanten worden op deze manier wel lekker gemaakt om een bepaalde reis te maken. TOP! Never Stop Travelling is een uiterst tevreden klant! https://neverstoptravelling.eu/

Ruud van Empel
Rated 5 out of 5

Helemaal tevreden met mijn fotoboek. Superhandige service, ik heb zelfs het uitzoeken van de foto’s laten doen zodat ik er zelf helemaal geen omkijken meer naar had. Het eerste ontwerp zag er al fantastisch uit, en was een goede weergave van mijn reis. Hierna nog volledig demogelijkheid gehad om dingen aan te laten passen zodat het perfect was. Voor mijn volgende reizen kom ik weer terug bij Het leukste Fotoboek!

Jorieke
Rated 5 out of 5

Onze reis naar Ghana, waar we vroeger gewoond hebben is prachtig vastgelegd in een heel mooi fotoboek. Lang zitten worstelen met het samenstellen. Mede door de samenwerking met Ellen nu een prachtig boek , geworden, elke cent waard.

Bedankt.

Jan Bert Ubels
Rated 5 out of 5

Blij dat ik bij Het Leukste Fotoboek terecht ben gekomen. Ik had geen tijd om zelf aan de slag te gaan voor de 18e verjaardag van mijn zoon maar Ellen heeft een prachtig album gemaakt! We hadden heel leuk contact over en weer waarbij ik mijn wensen heb kunnen aangeven. Ik ga zeker nog een keer een fotoboek van een vakantie door Ellen laten maken!

Rosanne
Rated 5 out of 5

Top service en eindresultaat !

Ontzettend leuk samenwerken met Ellen: pragmatische aanpak en tekens een fantastisch eindresultaat! Intussen gaan we richting ons 10 de boek.

Kevin en Vanessa
Rated 5 out of 5

Geweldig!

Zo ontzettend blij met mijn fotoboek van onze rondreis in Amerika:-) Het contact met Ellen was super vriendelijk en vlot! Kan het iedereen aanraden! Ons volgende fotoboek wil ik ook zeker weer hier laten maken!

Laura
Rated 5 out of 5

Wat zijn wij blij met de fotoboeken die Ellen voor ons gemaakt heeft. Ze zijn prachtig geworden!

Fijne communicatie met een snelle reactie. Doordat we zelf nog allemaal wijzigingen kunnen aangeven zijn het echt “onze” boeken geworden.

Wij zijn zeer tevreden !!

Afke
Rated 5 out of 5

Wij hebben inmiddels twee jaarboeken door Ellen laten maken en wat zijn we er blij mee. De communicatie met Ellen verloopt positief, adequaat en snel. Onze opmerkingen worden ook goed verwerkt. Volgend jaar weer een nieuw jaarboek!

Miriam
Rated 5 out of 5

Voor de 18e verjaardag van onze dochter heb ik door Ellen een fotoboek laten samenstellen met foto’s van geboorte tot nu. Het boek is echt waanzinnig mooi geworden. De samenwerking met Ellen was heel erg fijn. Het was wat kort dag, maar Ellen heeft alles in het werk gezet om het boek toch op de verjaardag van onze dochter te kunnen geven. Ellen is heel zorgvuldig, creatief, heeft goede ideeën, reageert snel, past alles net zolang aan tot dat je helemaal tevreden brengt en alles is zo’n beetje mogelijk. En de kwaliteit is echt heel erg goed: een prachtig boek als eindresultaat!

Ellen, dankjewel!!

Marieke
Rated 5 out of 5

Ontzettende blij met mijn fotoboek van onze reis door Zuid-Amerika! Fijne communicatie en vlotte service. Dankjewel Ellen!

Judith

WAAROM HET LEUKSTE FOTOBOEK

Icoon met 3 personen met elk een stralende ster boven hun hoofd

100% TEVREDENHEIDSGARANTIE

Icoon met gouden fotoboek en diamant

EEN LUXE UNIEK FOTOBOEK

Icoon van persoon

AANDACHT VOOR JOUW WENSEN

Icoon met ster met dubbele lijn

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

BEKIJK HIER ALLE VOORBEELDFOTOBOEKEN

FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN

Een fotoboek vertelt een verhaal, jouw verhaal. Een goed verhaal vertellen kost echter tijd en je hebt ook enig verteltalent nodig. Voor iedereen die een echt uniek, luxe en stijlvol fotoboek wil maar niet beschikt over genoeg tijd, zin of creativiteit bestaat onze ontwerpservice. Het is de gemakkelijkste manier om jouw foto’s om te laten toveren in een luxe fotoboek, zonder zelf uren lang te hoeven klungelen met standaard ontwerpsoftware van bijvoorbeeld een Albelli, CEWE, etc.

Wij zorgen niet alleen voor het ontwerpen van het fotoboek, maar ook dat het in hoge kwaliteit gedrukt wordt en je jouw Leukste Fotoboek snel in handen hebt. De prijzen zijn dus voor het totaalpakket.  Voor een overzicht van alle prijzen verwijzen we je door naar ons prijsoverzicht.

Het formaat wat je het beste kunt kiezen hangt af van je budget en het soort foto’s dat je hebt gemaakt.

Het meest populaire formaat is de vierkant XL. In dit formaat komen zowel liggende als staande, als vierkante foto’s goed tot hun recht. Door het grote formaat worden de paginavullende foto’s echt groot afgedrukt, en zijn ook de foto’s die iets kleiner in het fotoboek komen nog steeds groot en goed zichtbaar.

Het Liggend L formaat is ook een erg populair formaat omdat in een liggend fotoboek vooral liggende foto’s goed tot hun recht komen, en de meeste mensen hun foto’s voornamelijk in de liggende stand fotograferen. Vooral bij reisfoto’s waarbij landschappen zijn gefotografeerd zijn de formaten Liggend L en Liggend XL uitermate geschikt. Denk bijvoorbeeld aan een rondreis door Amerika waarbij je allemaal foto’s hebt gemaakt van de prachtige natuur in de Nationale Parken, of de safari die je in Afrika hebt gemaakt.

Een staand formaat is minder populair en voornamelijk geschikt als je veel foto’s in de portretstand hebt gemaakt. Vaak is dit zo wanneer je portretfoto’s hebt gemaakt. Een nadeel van dit formaat is dat het minder makkelijk open blijft liggen. Als je het boek open doet klapt het al gauw vanzelf weer dicht. Dit komt doordat het boek over de langste zijde is ingebonden.

Het advies zal altijd zijn om voor een vierkant of liggend fotoboek te kiezen.

Hoeveel foto’s er in je fotoboek passen is afhankelijk van het gekozen formaat, ontwerpstijl en of er een reisverslag in het fotoboek verwerkt dient te worden.
Bij de ontwerpstijlen Modern, Square en Uniek passen als er geen reisverslag verwerkt hoeft te worden gemiddeld ongeveer 6 à 7 foto’s op een spread (2 tegenover elkaar liggende pagina’s). Bij de ontwerpstijl Basic is dit gemiddeld zo’n 2 à 3 foto’s.
Een uitgebreider antwoord en overzicht vind je hier.

Ja, dat kan. Heb je tijdens je reis een reisverslag bijgehouden en wil je deze graag verwerkt hebben tezamen met je foto’s? Dit is zeker mogelijk en een leuke persoonlijke toevoeging aan jouw Leukste Fotoboek.
Grote stukken tekst lever je tegelijk (in een wordbestand) met de foto’s aan zodat dit gelijk mee kan worden genomen in het eerste conceptontwerp, het toevoegen van grote stukken tekst is niet meer mogelijk zodra het ontwerpproces gestart is. Losse zinnen of woorden kunnen na het conceptontwerp nog wel toegevoegd worden.

Let op: Wij kunnen inhoudelijk de tekst niet controleren dus je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst, de teksten worden letterlijk overgenomen zoals je deze bij ons aanlevert. Dit betekent dat Het Leukste Fotoboek niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele typefouten indien je deze zo hebt aangeleverd. Je dient de tekst dan ook goed te controleren tijdens het controlemoment.

Binnen 10 werkdagen ontvang je het conceptontwerp van je unieke persoonlijke fotoboek. Je hebt de gelegenheid om feedback te geven en eventueel fotobijschriften toe te voegen. Vervolgens zal de feedback binnen 3 werkdagen verwerkt worden en het aangepaste conceptontwerp opnieuw ter controle naar je verstuurd worden. Na je goedkeuring en betaling wordt het ontwerp naar de drukker verzonden. Je ontvangt je leukste fotoboek binnen 8-10 werkdagen (wij hebben deze tijd nodig voor de productie en het verzenden).
Heb je spoed of een harde deadline, neem dan contact op. We zullen dan samen kijken wat er mogelijk is.

Jazeker, nadat het eerste ontwerp klaar is heb je de mogelijkheid om feedback te geven en eventueel fotobijschriften toe te voegen. Vervolgens zal de feedback binnen 3 werkdagen verwerkt worden en het aangepaste conceptontwerp opnieuw ter controle naar je verstuurd worden. Het ontwerp wordt pas naar de drukker verzonden zodra het helemaal naar jouw wens is.
De eerste controleronde is gratis, voor elke volgende ronde betaal je 25 euro. In bijna alle gevallen is het eerste ontwerp al zover naar wens dat er alleen een aantal kleine dingen aangepast hoeft te worden.

De ontwerpstijl kan niet meer gewijzigd worden nadat het eerste ontwerp klaar is, wel kun je onder andere foto’s wisselen, aangeven dat bijvoorbeeld iets groter of kleiner moet of dat er fotobijschrijften toegevoegd dienen te worden.

Wij ontvangen graag binnen 14 dagen je feedback, dan kunnen we vervolgens de eventuele feedback verwerken en ervoor zorgen dat het fotoboek gedrukt kan worden.

Om te zorgen dat het proces soepel en zo snel mogelijk verloopt is het belangrijk dat alle foto’s gelijk worden aangeleverd. Wil je later toch nog extra foto’s toevoegen neem dan gelijk contact met ons op om te kijken of de foto’s nog meegenomen kunnen worden in het ontwerpproces. Wij kunnen niet garanderen dat later aangeleverde foto’s nog verwerkt kunnen worden.

In principe wordt het ontwerp gemaakt op basis van de door jou aangeleverde foto’s. Indien het om een enkele foto gaat kan er misschien een uitzondering worden gemaakt en deze alsnog aan het ontwerp worden toegevoegd, het beste kun je dit aangeven tijdens het controleren, we kunnen dan kijken wat er mogelijk is. We kunnen niet garanderen dat later aangeleverde foto’s nog verwerkt kunnen worden.

De foto’s die je aanlevert kunnen alleen in het fotoboek worden opgenomen als de foto’s een JPEG of PNG-bestandsformaat hebben. We gebruiken dus geen foto’s in RAW. In veel gevallen kun je je foto’s makkelijk online omzetten naar JPEG. 

Om ervoor te zorgen dat de foto’s niet ‘korrelig’ in het fotoboek lijken dient de foto minimaal een afmeting van 1600 x 1200 pixels te hebben. Mochten we tijdens het ontwerp toch zien dat een foto korrelig zal gaan lijken dan zal deze niet of klein in het fotoboek verwerkt worden. 
We zullen dit vermelden bij het aanleveren van het conceptontwerp. 
Het Leukste Fotoboek is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de kwaliteit van foto’s, welke door de opdrachtgever of derden zijn gemaakt en aangeleverd. 

Let op! We zien tegenwoordig erg vaak dat er foto’s aangeleverd worden die verstuurd/ontvangen zijn via Whatsapp. Deze foto’s zijn in de meeste gevallen niet geschikt om in het fotoboek verwerkt te worden omdat Whatsapp de foto’s tijdens het versturen verkleind en de kwaliteit verminderd. Probeer ten alle tijde aan je reisgenoot te vragen of hij/zij de originele foto aan kan leveren. (door deze te mailen i.p.v. Whatsappen, of door de telefoon met een computer te verbinden)

Lukt het niet om de foto’s te versturen, kijk dan in deze handleiding. Mocht je er dan nog niet uitkomen neem dan gerust even contact op per mail (info@hetleukstefotoboek.nl), Whatsapp of bellen. Als je liever een USB-stickje opstuurt met foto’s, dan mag dat ook. Je ontvangt je USB-stick dan weer retour tegelijkertijd met de levering van je fotoboek.

Dat kan zeker. Tegen een gereduceerde prijs kan je een of meerdere identieke exemplaren bestellen. Neem voor meer informatie, maatwerk, of om een prijs op te vragen gerust contact op.

Dat is zeker mogelijk, geef dit tijdens het bestellen aan zodat we weten naar welke adressen de fotoboeken verzonden dienen te worden.

Het is mogelijk om hetzelfde boek met verschillende omslagen te laten maken. In bepaalde gevallen is het mogelijk om hetzelfde fotoboek in een verschillend formaat te bestellen. Neem hiervoor contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden, of geef je verzoek aan in het opmerkingenveld van je aanvraag.

Wanneer je je foto’s hebt aangeleverd en er gestart is met het ontwerpen of wanneer het eerste ontwerp al afgerond is, kan niet meer worden afgezien van afname van het fotoboek.

Ja dit is mogelijk tegen een gereduceerd tarief, tot 12 maanden na het plaatsen van je eerste bestelling. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of info@hetleukstefotoboek.nl en vermeld hierbij het ordernummer van je eerste bestelling.

Scroll naar boven